SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/009 | 4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

Intézmény logo

Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Történet

Iskolánk története

Történet

Iskolánk harmonikusan illeszkedik a több évszázados „iskolaváros” intézményeinek sorába, követi, ápolja és fejleszti a hagyományokat.
Következetes, ugyanakkor gyermekközpontúság jellemzi az oktató – nevelő munkánkat. Követelményrendszerünkben alkalmazkodunk tanulóink képességeihez és adottságaihoz, figyelembe vesszük partnereink és a mindenkori gazdasági környezet iskolával szemben támasztott elvárásait. Alkalmazkodunk a munkaerő piaci igényekhez, rugalmasan modernizáljuk a szakmatanításunkat. Az 1968-ban ipari szakközép-iskolaként alapított iskolánk 1970-ben Landler Jenő nevét kapta, a kilencvenes évek elején Brassai Sámuel nevét vette fel. Iskolánk - rövid története ellenére - nagy utat tett meg, alapítása óta sok változáson ment át, s e változások még napjainkban sem fejeződtek be.
Intézményünk kezdettől fogva gazdag lehetőséget kínál a tanulók foglalkozáson kívüli tevékenységéhez.
Folyamatosan fejlesztjük iskolánk eszközparkját és műszaki infrastrukturális feltételeit. A jól működő, korszerűen felszerelt könyvtárunk mellett iskolagaléria, sport- és kulturális rendezvények segítik a szabadidő hasznos eltöltését.
Az oktatói állományra jellemző, hogy számos kollégának több diplomája is van, illetve sokan rendelkeznek szakvizsgával is. 
Az iskola oktatási tevékenysége sokrétű és színes. Oktatói testületünk nyitottsága, gyermekközpontú szemlélete példaértékű.


Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum

4029 Debrecen, Víztorony utca 3.

Telefon: 06-52/411-885

E-mail: brassai@brassai.hu

OM azonosító: 203033/009

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002428


2024Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum