Pályázatok


Rákóczi Szövetség pályázata

Iskolánk 9-12. osztályos tanulókból és két kísérő pedagógusból álló csoportja 2019. október 15-17.között Kolozsvárra látogatott a Rákóczi Szövetség pályázatának keretében. 

Testvériskolánk, a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum pedagógusai és diákjai fogadtak minket, akik rengeteg tartalmas programot szerveztek számunkra. A kolozsvári Sétatéren megemlékeztünk az ’56-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, megismerkedhettünk Kolozsvár nevezetességeivel, történelmével, és még Brassai Sámuel szülőházát és nyughelyét is felkerestük.

Rákóczi Szövetség pályázat (2019.10. 15-17.)

Határtalanul!hatartalanul

A DSZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumának tanulói a Határtalanul! pályázat keretében 2019. október 7-11. között Kárpátaljára utaztak.

A csoportot Szabó Gábor tanár úr, Kurczi Judit és Dr. Fónagyné Tóth Edit tanárnők kísérték el. A pályázatuk címe ’Rákóczi nyomában’ezért elsősorban a szabadságharchoz, illetve a Rákóczi családhoz köthető emlékhelyeket keresték fel: Tarpa, Munkács, Beregszász, Beregszentmiklós, Ungvár, Tiszaújlak. A pályázatot a munkácsi Szent István Líceummal közösen valósították meg, akikkel már évek óta baráti kapcsolatot ápolnak. Október 14-18. között a testvériskola látogatott Magyarországra, és itthon is felkeresték a Rákóczi- emlékhelyeket: Sárospatakot, Szerencset, valamint ellátogattak Kassára is. Az átélt élmények megörökítésére a két iskola tanulói egy közös filmet készítenek.

Határtalanul! projekt (2019.10.7-11.)

ERASMUS+ KA2 stratégiai együttműködésletöltés

Projekt azonosító: ERASMUS+ 2015-1-DE03-KA219-013717
Projekt neve: The European Job Market of the Youth
Kedvezményezett neve: Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola
Megvalósulás időszaka: 2015. szeptember 1. - 2017. augusztus 31.
Támogatási összeg: 20 875 euró

Az ERASMUS+ Program keretében az Iskolák, óvodák stratégiai partnersége közoktatási témában benyújtott „The European Job Market of the Youth” című projektre iskolánk 20 875 euró vissza nem térítendő támogatást nyert el. A pályázat fő témája a fiatalok nemzetközi munkakeresésének elősegítése, a nyelvi kompetenciák fejlesztése és az külföldi álláskeresés megkönnyítése. A megvalósítás során a diákok a partnerintézményeknél tesznek látogatás, ezzel is elősegítve a nyelvi készségek fejlesztését és a nemzetközi tapasztalatszerzést a munkavállalás terén.

Képkivágás masolat

A projekt során a diákok az európai munkakeresés folyamataiba nyerhettek bepillantást, fejleszthették kommunikációs készségeiket, idegen nyelvi tudásukat és vállalati környezetben gyakorolhatták az álláskeresést és az interjúzást. A szakmai tapasztalatok mellett azonban megismerkedhettek más kultúrákkal, országok szokásaival és széles körű ismeretségre is szert tehettek.

Közreműködő pedagógusok:
Koordinátor: Balogh-Szikora Ildikó
Résztvevők: Vizi Tibor, Ilyés Gábor, Kőrösi Attila, Góz Adrienn, Gyulai Angéla, Kányádi Zoltán

ERASMUS+ pályázat

Helyszínek: Lengyelország (Lubliniec), Finnország (Kokkola), Horvátország (Varasd), Törökország (Isztanbul), Magyarország (Debrecen), Németország (Kassel)

„Március 15-i Diákutaztatási Program”             rákóczi


Projekt neve: "Március 15-i Diákutaztatási Program" 2017
Kedvezményezett neve: Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma
Partner intézmény: Munkácsi Szent István Katolikus Líceum (Munkács, Ukrajna)
Megvalósulás időszaka: 2017. március 15.
Támogatási összeg: 140 000 Ft

Közreműködő pedagógusok: Kurczi Judit, Kőrösi Attila, Szabó Gábor, Szabóné Viszlay Katalin, Kerékgyártóné Papp Edit Zsófia, Cseh Attila

Március 15-i megemlékezés Munkácson (2017.03.15.)

Iskolánk tanulókból és kísérőtanárokból álló küldöttsége együtt emlékezett meg március 15-én, NEMZETI ÜNNEPÜNK alkalmából a munkácsi Szent István Katolikus Líceum diákjaival és pedagógusaival Kárpátalján. Az esemény kapcsán megkoszorúzták a Podheringi emlékművet, melyet az 1848-49-es szabadságharc győztes csatájának emlékére állítottak. A két iskola közötti együttműködés a Határtalanul pályázat keretében kezdődött 2016-ban, mely során Közös kultúrkincseink címmel könyvet és filmet is készítettek a résztvevők a projekttalálkozók alkalmával. Az utazás lehetőséget adott arra is, hogy az intézményünk diákjai és dolgozói által felajánlott ruhaadományok célba érjenek, mellyel segíteni kívánjuk külhoni honfitársaink életét.
Az újabb találkozó a Rákóczi Szövetség támogatásával valósult meg.

HATÁRTALANUL! Kárpátaljai Akcióprogram 2016hatartalanul

Projekt azonosító: HAT-16-06-0023
Projekt neve: "Összeköt a határ" - Együttműködés határon innen és túl
Kedvezményezett neve: Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
Partner intézmény: Munkácsi Szent István Katolikus Líceum (Munkács, Ukrajna)
Megvalósulás időszaka: 2016. szeptember 1. - 2016. december 30.
Támogatási összeg: 2 365 000 Ft

Iskolánk 2016 februárjában sikeres pályázatot nyújtott be az HATÁRTALANUL! Kárpátaljai Akcióprogram felhívására, amelynek keretében az "Összeköt a határ" - Együttműködés határon innen és túl című projektünket a Támogató 2 365 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A pályázatot a Munkácsi Szent István Katolikus Líceummal közösen nyújtottuk be, a vezető a magyarországi iskola. A projekt keretében kettő utazás valósult meg: először iskolánk diákjai utaztak Munkácsra, majd a külhoni tanulók Debrecenbe. A fő cél egy közös projekttermék létrehozása volt, jelen esetben egy nyomtatott kiadvány összeállítása, amely a közös magyarságtudattal kapcsolatos értékeket mutatja be debreceni és munkácsi példák alapján. Összesen a projektben 54 diák vesz részt, valamint 6 pedagógus. A pályázat sikerrel fejeződött be, a projekttermékek elkészültek. 

Közreműködő pedagógusok: Kőrösi Attila, Kurczi Judit, Szabó Gábor

 

Határtalanul! Kárpátaljai Akcióprogram

GULAG Emlékév projekt 2016gulag emlekbizottsag

Projekt azonosító: GUL-15-A-2016-00022
Projekt neve: A hazai szovjeturalommal – kiemelten a politikai foglyokkal és kényszermunkásokkal – kapcsolatos ismeretek 
komplex bővítése, valamint a kollektív emlékezés feltételeinek megteremtése a DSZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolájában
Kedvezményezett neve: Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
Megvalósulás időszaka: 2016. február 1. - 2017. január 31.
Támogatási összeg: 400 000 Ft

Az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévével kapcsolatban, melyre intézményünk is pályázatot nyújtott be. A pályázat címe: „A hazai szovjeturalommal – kiemelten a politikai foglyokkal és kényszermunkásokkal – kapcsolatos ismeretek komplex bővítése, valamint a kollektív emlékezés feltételeinek megteremtése a DSZC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolájában”. A Támogató 2016. február 29-i döntése alapján projektünket 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A pályázat keretében egyrészt egy emlékutazás történt, amely során iskolánkból egy kiválasztott csoport tanulmányi kiránduláson vesz részt. Az úti célok: Recski Nemzeti Emlékpark és a budapesti Terror Háza Múzeum. Az utazáson összesen 26 diák és 4 pedagógus vett részt. Emellett az Emlékév kapcsán diákjaink előadásokon vettek részt, amelyet a meghívott vendégelőadó tarott meg. Az előadás központi témája a magyarországi gulag világa és a politikai foglyok mindennapjai volt. 

Közreműködő pedagógusok: Góz Adrienn, Gyulai Angéla, Ilyés Gábor

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

VÉGLEGES FELVÉTELI RANGSOR

 

végleges kicsibrassai

Megnézem a végleges rangsort